Tips om je huis te verkopen

Je gaat je huis helemaal zelf verkopen, wat spannend! Om je onderweg te helpen hebben wij  een verzameling gemaakt van aantal tips om je te helpen met het verkopen van je huis!

Een koper kijkt naar de mogelijkheden van je huis en of die zich thuis zal kunnen voelen in zijn of haar mogelijke nieuwe woning, daarom is het eerste indruk heel belangrijk, want je krijgt niet een tweede kans op een eerste indruk.

 Een opgeruimd huis 

Een net huis trekt aan. Probeer zo goed mogelijk op te ruimen voor het schieten van de foto’s en de bezichtigingen, zodat het huis rustig en opgeruimd oogt. Maak ook schoon, schone ramen en vensterbank maken een groot verschil.

Voeg persoonlijkheid toe 

Heb je je huis ontdaan van zoveel mogelijk persoonlijke spullen Dan is het daarna de kunst om een klein beetje persoonlijkheid terug te geven. Een strak opgeruimd huis kan weer onbehaaglijk aanvoelen. Voeg leven toe, in de vorm van een bos bloemen op tafel en een paar kleurige kussens op de bank. Niet te veel, maar nét genoeg om een gezellige indruk te wekken.

Maak je buitenruimte op orde

Of je nu een tuin, dakterras of balkon hebt: voor een bezichtiging is het belangrijk dat je het in orde maakt. Maak je tuinset schoon, leg er gezellige kussens op, voorzie je buitenruimte van een paar nieuwe planten in pot (die kun je ook weer meeverhuizen) en haal onkruid tussen de tegels weg. Heb je een voortuin? Dit is het eerste wat de potentiële koper ziet. Zorg daarom dat het er netjes bijligt.

Oog op detail

Probeer zelf zo kritisch mogelijk naar je woning te kijken, zoek naar fouten die je kunt verbeteren. Als je er zelf niet uitkomt probeer familie of vrienden te vragen om langs te komen, hou een bezichtiging met hun. Goede vrienden geven altijd een eerlijke mening.  

Bezichtiging 

Probeer de bezichtiging overdag te plannen op een tijd dat er veel zonlicht is en buiten de spits. Dat kan voor een positieve sfeer zorgen. Wees gastvrij, je wilt graag dat de potentiële koper zich op zijn gemak voelt in je huis. Bied ze wat te drinken aan de geur van een kop koffie kan zorgen voor een huiselijke sfeer. Geef de potentiële koper de tijd om rond te kijken. Dat vergroot de kans dat de koper een goed gevoel krijgt bij het huis.

Beantwoord alleen de vragen die je kunt beantwoorden

Denk zoveel mogelijk na over vragen die potentiële kopers kunnen stellen en formuleer alvast een (globaal) antwoord. Komt er toch een vraag die je niet kunt beantwoorden? Ga vooral niet zomaar iets roepen. Geef aan dat je niet direct een antwoord hebt, maar dat je er later graag nog op terugkomt. Zo handel je altijd op een correcte en eerlijke manier.