Havenstraat 166 3024 TL Rotterdam

€ 800.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Havenstraat 166 3024 TL Rotterdam Zuid-Holland

Over deze woning

Algemeen
Het karakteristiek 19e -eeuwse pand is gelegen in het hart van het historische Delfshaven op het Coolhaveneiland. In de huidige situatie zijn het souterrain en bel-etage in gebruik als tandartspraktijk. De eerste en tweede verdieping zijn tot voor kort in gebruik geweest als woonruimte en staan momenteel leeg.

Veel kenmerkende details van het object zijn bewaard gebleven. Het object is tevens voorzien van een ruim balkon en een tuin (ca. 7,5 x 7,5 m1) gelegen op het noordoosten.

Het object is, mede gezien het onderliggende bestemmingsplan, ideaal voor zowel consumenten die het object willen aankopen voor eigen bewoning dan wel wonen en werken willen combineren. Ook kan het object interessant zijn voor kleinschalige beleggers/ontwikkelaars die het object eventueel zouden willen splitsen in twee woningen om vervolgens te renoveren voor verkoop en/of verhuur.

Het historische Delfshaven wordt gekenmerkt door de combinatie van de dynamiek van het hedendaagse leven en de rust van de wateren, de Achterhaven en het groene bewonersparkje ‘De Schat van Schoonderloo’ (voor iedereen toegankelijk). Op loopafstand van het object vindt u diverse winkels voor uw dagelijkse boodschappen, gezellige cafés en restaurants. Daarbij ligt de locatie op nog geen 15 minuten fietsen van het stadscentrum.

Locatie
De Havenstraat kenmerkt zich door een authenciteit en diversiteit in gebruik, wonen en bedrijvigheid. De uitstraling van de omgeving is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Gebouwen zijn en worden gerestaureerd of gerenoveerd, waardoor dit gebied als vestigingslocatie steeds aantrekkelijker wordt. De strategische ligging tegen het stadshart van Rotterdam is gunstig.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid is zowel per eigen vervoer als openbaar vervoer goed te noemen. De ringweg A20 is met de auto binnen enkele minuten bereikbaar. Via de Westzeedijk en de Maasboulevard is tevens de Ringweg A16 nabijgelegen. Via de Maastunnel is de zuidelijke Maasoever eveneens snel te bereiken. De halte van tramlijn 8 en metrostation Coolhaven bevinden zich op loopafstand.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Delfshaven, sectie F, nummer 1838, groot 01 are 36 centiare (136 m²).

Indeling
Totaal ca. 260 m² als volgt verdeeld:

Ca. 60 m² commerciële ruimte in het souterrain, bestaande uit een tuinkamer, twee opslagruimten / inpandige bergingen en keuken.

Ca. 70 m²commerciële ruimte op de bel-etage, bestaande uit een royale entree, opgang naar de etage, behandelkamer aan de voorzijde, behandelkamer aan de achterzijde, wachtruimte en toilet (achterzijde is uitgebouwd t.o.v. het souterrain).

Ca. 65 m² woonruimte op de eerste verdieping, bestaande uit een overloop, voorkamer, achterkamer keuken en badkamer.

Ca. 65 m² woonruimte op de tweede verdieping, bestaande uit een aantal grote kamers en via een losse ladder toegang tot een vliering.

Voormelde oppervlakten zijn zo zorgvuldig mogelijk vastgesteld aan de hand van opname ter plaatse en aan de hand van informatie verkregen via kadaster, Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG-Viewer), doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte conform de Nederlandse Eenheids Norm NEN-2580.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:
– zelfstandige entree;
– (deels) isolerende beglazing;
– CV installatie met radiatoren;
– systeemplafond met verlichtingsarmaturen (begane grond);
– drie airco units (begane grond);
– toiletvoorzieningen;
– rolluiken (voorzijde begane grond).

Koopsom
€ 800.000,00 kosten koper.

Datum van oplevering
In overleg.

Wijze van oplevering
In huidige staat.

Energielabel
Het object heeft nog geen energielabel. De keuring is inmiddels uitgezet en naar verwachting wordt het label medio augustus 2021 afgegeven.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Rotterdam valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: ‘Delfshaven‘, vastgesteld bij Raadsbesluit van 16 maart 2013.

Op grond van artikel 12 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: ‘Gemengd – 5‘ met als dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie – 5‘,
‘Waarde – Cultuurhistorie – 2’ en ‘Waterstaat – Waterkering‘.

De voor ‘Gemengd – 5‘ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. wonen, op alle verdiepingen;
b. Detailhandel, uitsluitend op de begane grond;
c. bedrijven t/m categorie 2 van de lijst van bedrijfsactiviteiten, met uitzondering van Garagebedrijven, uitsluitend op de begane grond;
d. kantoren, uitsluitend op de begane grond; met een maximale bruto vloeroppervlak van 1.000 m2, met dien verstande dat kantoren die ten tijde van de terinzagelegging groter zijn dan 1.000 m2 b.v.o, die grotere maat is toegestaan;
e. Praktijkruimten voor vrije beroepen, uitsluitend op de begane grond;
f. sociaal-culturele voorzieningen, uitsluitend op de begane grond;
k. voorzieningen behorend bij bovengenoemde functies, zoals groen, ontsluitingswegen en -paden, berg- /stallingsruimten, tuinen en erven;
o. ‘Waarde – Cultuurhistorie – 2’, voor zover de gronden mede als zodanig zijn bestemd;
p. ‘Waterstaat – Waterkering’, voor zover de gronden mede als zodanig zijn bestemd.
Bovenstaande gegevens betreffende de bestemming zijn gedownload via per toestandsdatum 22 april 2021.

Nadrukkelijk zij vermeld dat deze vrijblijvende informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Samenvatting

Voorzieningen

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!