Bernadottelaan 206 3527 GB Utrecht

€ 490.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Bernadottelaan 206 3527 GB Utrecht Utrecht

Over deze woning

Nieuw in verkoop: prachtig, volledig gerenoveerde tussenwoning met riante tuin op het zuidoosten!

Op slechts 9 minuten fietsen van het centrum bevindt zich de wijk Kanaleneiland. Een gewilde hippe wijk met veelal jonge gezinnen en energieke starters. De wijk laat zich kenmerken door de ruime opzet, brede straten en veel groen en openbaar gebied. Niet heel verrassend dan ook dat licht, lucht en ruimte de belangrijkste pijlers waren bij het ontwerp van de wijk in 1957. Dit is zowel bij de woningen als in het straatbeeld terug te zien, met de lange doorkijk van de hoofdstraten, brede wegen, trottoirs en ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheden in het openbaar gebied.

Kanaleneiland wordt ook wel het stadseiland van Utrecht genoemd door de omsluitingen van de kanalen: Amsterdam-Rijnkanaal, Merwedekanaal en Leidsche Rijn. De oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal, aan de westkant van de wijk, zijn de laatste jaren door de Gemeente Utrecht ontwikkeld tot recreatieve parkzones. In deze parken ontvlucht je de hectiek van de stad en kom je tot rust met uitkijk op het water. Aan deze stadsboulevard vind je ook leuke eetcafés en restaurants zoals Op Roose, of een stukje verderop SOIA (Strand Oog In Al), voor een goede bak koffie, lunch of diner.

Door het midden van de wijk op de Beneluxlaan loopt een sneltramlijn, waarmee je binnen 9 minuten op het Centraal Station van Utrecht staat of het centrum inloopt. Daarnaast heeft de wijk meerdere bushaltes met buslijnen die je zowel naar de stad als naar streek locaties brengen. Stap je in de auto, dan ben je via de Prins Clausbrug zo op de ringweg.

Op loopafstand van de Bernadottelaan en Monnetlaan ligt het winkelcentrum Nova, die voorziet in alle basisbehoefte door de vele functies die samenkomen: twee grote supermarkten, drogisterijen ,sportscholen, gezondheidscentrum en vele gezellige koffietentjes en heerlijke lunchrooms.
Naast het winkelcentrum zijn er ook een kinderopvang, basisscholen en is er zelfs een school voor middelbaarberoepsonderwijs. Tussen de woningen door zijn er meerdere speeltuinen en openbare ontmoetingsplekken waar meer dan 150 culturen samenkomen.

Voor sport zit je in Kanaleneiland ook helemaal goed. Naast twee voetbalclubs, meerdere sportscholen, een tennisclub, een honkbal club en een zwembad. Is er Sporthal Nieuw Welgelegen, waar onder andere ook basketbal, badminton, volleybal, floorbal en turnen kan worden beoefend.

Woningen
Bij de woningen aan de Bernadottelaan en Monnetlaan zie je het thema licht, lucht en ruimte goed terugkomen. Architecten bureau Bloot Architecture heeft het ontwerp voor de renovatie volledig laten aansluiten bij het thema, dit heeft geresulteerd in moderne duurzame toekomstbestendige woningen. De grondgebonden woningen krijgen een lichte en luchtige uitstraling, door grote ramen en houten gevelbekleding. De strakke lijnen geven de woningen plasticiteit, waardoor een natuurlijke, maar toch ook moderne look en feel ontstaat.

Bij binnenkomst via de voordeur loop je door de lichte hal. De hal sluit aan op de woonkamer, keuken, toilet en trap naar boven. De woonkamer ligt over de gehele diepte van de woning, waardoor er aan twee kanten licht inval is gecreëerd. De keuken biedt ruimte voor een eettafel en directe toegang tot de tuin. De koper heeft de mogelijkheid om de keuken bij de woonkamer te betrekken.

Boven is de ruimte opgedeeld in twee grote slaapkamers en twee kleinere slaapkamers, aparte bergruimte en een badkamer. De grote slaapkamers bieden ruimte voor tweepersoonsbedden en de kleinere voor minimaal een éénpersoonsbed. De badkamer is naar eigen smaak in te delen en biedt ruimte voor een douche, toilet en een wastafel en de mogelijkheid om er de wasmachine te plaatsen.

De volledige breedte van woning loopt ook door in de achtertuinen, die via twee deuren, keuken en woonkamer, vanuit de woning te betreden is. Maar kom je bijvoorbeeld met de fiets, dan kun je deze via achterom binnen in de aangesloten berging zetten. Elke woning beschikt namelijk over een aparte afsluitbare stenen berging, met mogelijkheid voor een elektrapunt voor verlichting en bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische fiets.

De renovatie van de woningen staat in het teken van toekomstbestendig bouwen, met eerlijke duurzame materialen. De gehele schil van de woningen zal dan ook worden geïsoleerd. De woningen zullen allen worden afgesloten van het gasnet en worden voorzien van energiezuinige individuele lucht-warmtepompen, met nieuwe laagtemperatuur convectoren. Dit resulteert in een energielabel A+. Kopers hebben daarnaast nog de mogelijkheid om met enkele opties, zoals PV panelen of extra WTW installaties een bijna energie neutrale woning te creëren.

In het ontwerp is er nadrukkelijk gekozen voor duurzame eerlijke materialen. Voor de nieuw toe te passen materialen wordt uitgegaan van volledige herbruikbaarheid. Bij de aanpassingen aan de gebouwschil is er bijvoorbeeld hout toegepast dat komt van Europese en nabijgelegen productiebossen. Voor het isolatiemateriaal wordt uitgegaan van schapenwol, dat uitstekende isolerende eigenschappen heeft.

Basiswoning na renovatie
Na de voorgestelde renovatie, zoals deze in het najaar van 2020 wordt uitgevoerd, voldoen de woningen aan de huidige eisen van duurzaamheid:
• De woning wordt afgekoppeld van het gasnet en voorzien van een individuele lucht-warmtepomp.
• De radiatoren worden vervangen door nieuwe LT convectoren.
• Het sanitair, toiletten, wastafels, douchecabine en douchegarnituur wordt vernieuwd.
• De keuken met inbouwapparatuur wordt vernieuwd, naar wens van de koper / in overleg.
• De begane grondvloer wordt geïsoleerd.
• De dakbedekking wordt vernieuwd en geïsoleerd.
• De kopgevels van de hoekwoningen worden geïsoleerd.
• Alle dak? en vloerranden alsmede kopgevels worden geïsoleerd.
• Er wordt een optimale kierdichting toegepast.

Bernadottelaan 206:
Woonoppervlakte: circa 105 m²
Perceel van circa 145 m²
Tuingerichte woonkamer
Open keuken
Nieuwe radiatoren begane grond en 1e verdieping
Twee deuren naar de tuin (keuken en woonkamer)
Vier slaapkamers en badkamer op de 1e verdieping
Inclusief sanitair en tegelwerk
Voor en achtertuin
Achtertuin op het zuiden
Berging in de achtertuin (circa 2,00 x 3,50 m)
Lage energielasten door het isoleren van de schil en duurzaam installatiesysteem

*Notariskeuze is aan verkoper, in dit geval is de projectnotaris Holtman Notarissen

Samenvatting

Voorzieningen

Mechanische ventilatie

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!