Burg van der Lelysingel 19 7741 EX Coevorden

€ 325.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Burg van der Lelysingel 19 7741 EX Coevorden Drenthe

Over deze woning

Op een prachtig plekje in het centrum van de stad gelegen, aan de ‘voorname’ Singel en met de achtertuin grenzend aan het stadspark, dit fraai verbouwde, monumentale pand met diepe tuin. De woning is oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’20 van de vorige eeuw, is recent met veel oog voor detail vernieuwd en gemoderniseerd en staat op een kavel van 340 m² eigen grond. Het plekje is bovendien perfect: op loopafstand van het centrum van de stad, het NS-station, scholen en sportvoorzieningen en met het stadspark letterlijk grenzend aan je achtertuin.

De tuinkamer is in 2018 bijgebouwd en voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming en een houtkachel. Daarnaast is in de achtertuin een overkapping met buitenkeuken aanwezig en een tweede overkapping met een jacuzzi (ter overname). Sinds 2015 is zowel in als om het huis alles smaakvol vernieuwd, wat geresulteerd heeft in een sfeervolle stadswoning waar je zo in kunt.

Een stukje historie:
In de tijd dat de Kweekschool zich huisvestte in Coevorden, aan het begin van de vorige eeuw, moest er onderdak komen voor de notabelen die les gingen geven aan het onderwijsinstituut. Deze leraren, ambtenaren en professoren werden gestationeerd aan de Burgemeester van der Lelysingel, en omdat het om statige mensen ging moest dat natuurlijk op een prachtige locatie gebeuren. Zo was het ook met de Burgemeester van der Lelysingel 19. Gelegen aan de ‘voorname’ Singel, met de achtertuin grenzend aan het stadspark.

INDELING
Onverdieping: Provisiekelder.

Begane grond: Hal/entree met toilet. Woonkamer-en-suite met eikenplankenvloer en houtkachel. Dichte keuken met inbouwkeuken, voorzien van apparatuur. Bijkeuken met de cv-ketel. Ruime tuinkamer met plavuizenvloer, houtkachel, vloerverwarming en openslaande tuindeuren. Vrijstaande berging met dubbele overkapping.

1e verdieping: Overloop. Drie slaapkamers, waarvan één met toegang tot het balkon. Badkamer met ligbad, dubbele wastafel, inloopdouche, toilet en plavuizen vloer met vloerverwarming. Via vaste trap naar…

2e verdieping: Overloop met bergruimte. Vierde slaapkamer.

Extra informatie
– verwarming geschiedt middels radiatoren, de houtkachels en de vloerverwarming

Samenvatting

Voorzieningen

Rookkanaal

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!