Elingawei 9 9172 NH Ferwert

€ 350.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Elingawei 9 9172 NH Ferwert Friesland

Over deze woning

In Ferwert, aan de waddenkust maar ook nabij Leeuwarden staat dit zeer ruime object met veel gebruiksmogelijkheden.
De voormalige directiewoning heeft de bestemming “Wonen”, de naastgelegen kantoorruimte (de voormalige Rabobank) Elingawei 9 A bestemming “Dienstverlening” daarmee liggen er veel mogelijkheden om een eigen kantoor zoals bijvoorbeeld administratiekantoor, trainingsruimte of andere dienstverlening te vestigen in combinatie met wonen.
Een andere bestemming zal in overleg met de lokale overheid wellicht mogelijk zijn.

Indeling.
Entree via het tochtportaal, u bereikt de centrale gang met toegang tot maar liefst 6 spreekkamers, een bijkeuken, personeelsruimte met toilet, pantry, stook- en extra vergader- archiefruimte met buitendeur naar het parkeerterrein en de tuin (deze ruimte is gevestigd in de voormalige garage, welke eenvoudig zijn originele bestemming terug kan krijgen.
De bijkeuken geeft toegang tot het toilet, de badkamer (met douche, bad en wastafel) en de naastgelegen beschutte tuin.

De verdieping.
Een bordestrap geeft u toegang tot de verrassend ruime overloop met toilet en vier slaapkamers.
De tweede verdieping is tevens te bereiken via een vaste trap, hier treffen we nóg een slaapkamer!

Bouwwijze.
Nog duidelijk is te zien dat het object een voormalig bankgebouw betreft met een naastgelegen directiewoning, dat er in 1935 niet bezuinigd is op de bouw, gevels, kozijnen en dak zijn degelijk uitgevoerd, de latere aanbouw oogt ook degelijk.
Het spreekt voor zich dat u dient te investeren in de bewoonbaarheid, de (inpandige) ruimte is aanwezig en de kwaliteit van de bestaande bouw is goed.
De vloeren zijn grotendeels van beton, een klein gedeelte is van hout, muren zijn spouw- of HSB opgetrokken, ramen en kozijnen zijn van hout, en deels voorzien van isolerende beglazing (deels enkel glas op de verdieping).
De woning heeft een houtbeschoten dak met aan de voor- en achterzijde een dakkapel, de resterende aanbouw is voorzien van een plat dak.
Op de beganegrond is sprake van systeemplafonds.
Verwarming vindt plaats middels twee Nefit HR Combi CV ketels bouwjaar ca. 2000.
Er zijn twee meterkastenaanwezig met resp. 6 groepen, 8 groepen 220 V. en één groep 380 V.
De kleine keuken in de aanbouw is functioneel.

Verhuur geldautomaat.
Het waardengebied van circa 16 m2, wordt terug verhuurd voor € 3.500,00 per jaar met een looptijd van 3 jaar. Nadien kan dit jaarlijks worden verlengd/opgezegd door beide partijen.

De omgeving:
Het dorp Ferwert, gelegen vlak bij de wadden biedt u alle faciliteiten, de actieve middenstand bestaat o.a. uit : een supermarkt, slagerij, bakker, bank, kapper, beautysalon, drogist, warenhuis, autobedrijven en een gezellig dorpscafé.
Er zijn twee kerken, een huisartsenpraktijk en twee scholen, peuterspeelzaal/opvang. Sportief gezien kunt u ook prima in Ferwert terecht, zo zijn er sport- voetbalvelden, een tennisbaan en een sporthal. Er is een openlucht zwembad binnen 5 km.
Met de frequente busverbinding bent u binnen 20 minuten in Leeuwarden, Dokkum en bij de veerboot naar Ameland.

Kweldergebied.
Neemt u zeker de moeite de zeedijk te beklimmen met als resultaat een fraai uitzicht over het wad, sinds 2009 Unesco Werelderfgoed. Dit mooie kweldergebied is in de winter domein van duizenden ganzen die er overwinteren. Bij springtij in combinatie met storm staan de kwelders regelmatig onder water. In de zomer grazen paarden, schapen en koeien op deze waddenkwelders. Dit prachtige vogelrijke gebied heeft de status “Natuurgebied”.

Afstanden:
Door de komst van het “Noord- Westtangent”, “De haak om Leeuwarden” en de “Centrale As” zijn de dorpen ten noorden van Leeuwarden prima aangesloten op de belangrijke verkeersaders van Friesland. De reistijden naar Leeuwarden en Dokkum zijn ca. 20 minuten en ca. 30 minuten naar Drachten of Heerenveen.

Leeuwarden : 17 km
Dokkum : 15 km
Groningen : 63 km
Amsterdam : 152km
Ameland : 8 km (veerboot)

Samenvatting

Voorzieningen

Elektra

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!