Eurenderweg 14 6417 SG Heerlen

€ 549.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Eurenderweg 14 6417 SG Heerlen Limburg

Over deze woning

VRIJBLIJVENDE AANBIEDING
EURENDERWEG 14 TE HEERLEN

Op een centrale en goed bereikbare locatie mogen wij u dit te moderniseren/herontwikkelen vrijstaande geschakelde 20-er jaren woonhuis met onder meer 2 slaapkamers, zolderkamer, aanbouw met keuken en badkamer, inpandig gastenverblijf, 2 garages en buitenberging te koop aanbieden gelegen op een perceel van 2.216 m2 welke eveneens ontsloten is aan de Benzenraderweg

ALGEMEEN

Vanaf-prijs: € 549.000,– k.k.
Aanvaarding: in overleg
Onderhoud: redelijk
Bouwjaar: 1920
Perceeloppervlak: 2.216 m²
Woonoppervlakte: circa 165 m²
Overig inpandige ruimte: circa 105 m² (kelder, appartement, garages en berging)
Gebouwgebonden buitenruimte: circa 21 m² (overkapping/berging)
Externe bergruimte: circa 22 m² (bergingen)
Inhoud: circa 1.041 m³ (incl. souterrain en bergingen)
Energielabel: in aanvraag

TYPERING

Dit karakteristieke vrijstaand geschakelde object is gelegen op een groot perceel aan de Eurenderweg en aan de achterzijde van het perceel ontsloten aan de Benzenraderweg in de geliefde wijk Douve Weien, ten zuiden van het stadscentrum en deel uitmakende van het stadsdeel Heerlen-Zuid, waar het genieten is van een rustige woonomgeving met toch alle gemakken van de stad heel dichtbij.

Ten het noorden van de buurt liggen de buurten Aarveld en Bekkerveld, in het oosten de buurt Caumerveld, in het zuiden de buurten van Heerlerbaan-West en Benzenrade en in het westen de buurt van de Heerlense vestiging van Zuyderland en de buurt Welten-Dorp.

Heerlen (Limburgs: plaatselijk Heële, elders Heersch, Haerle of Haelder) is een stedelijke gemeente, de grootste in de Oostelijke Mijnstreek, die op 1 januari 2014 88.202 inwoners had. Heerlen maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg, waar in totaal rond de 240.000 mensen wonen.

Door de centrale ligging is de locatie goed bereikbaar en zijn alle voorzieningen (scholen, winkels, diverse sportaccommodaties, huisartsenpraktijk, apotheek, tandartsenpraktijk e.d.) in de nabijheid gelegen. Voorts is de locatie uitstekend ontsloten ten opzichte van de belangrijkste uitvalswegen richting Heerlen, Maastricht, Eindhoven en Aken en is ook een bushalte vlakbij.

Het pand is oorspronkelijk in de jaren twintig gebouwd en door de jaren heen gemoderniseerd echter is de woning thans gedateerd te noemen.

Door de geliefde ligging, de grootte van het perceel, de bereikbaarheid via zowel de Benzenraderweg als de Eurenderweg in combinatie van de bestemming “wonen” kunnen hier kansen worden gezien als ontwikkelingslocatie.

Herontwikkeling perceel:
Plannen kunnen getoetst worden via de gemeentelijke kanalen, er is er geen initiatievenkamer meer waar plannen vooraf bekeken kunnen worden en richting gegeven wordt door de gemeente.

Nu is er alleen de weg via het vooroverleg waar men zelf voor het gewenste idee een advies aanvraagt. Aangevinkt moeten in ieder geval de werkzaamheden bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening zijn. Ook een tekening huidige en toekomstige situatie (overzicht) alsmede concept-geveltekeningen dienen te worden bijgevoegd.

Bijgaand de gegevens over het starten van een vooroverleg viaU kunt een handleiding hiervoor in de volgende link inzien, zodat u weet hoe te handelen:

Let op: druk aan het eind niet op de knop indienen (want dan heeft u een officiële aanvraag gedaan!)
Kies voor aanvraag/melding openstellen. Helaas krijgt u hier geen melding van dat u het goed gedaan heeft. Wilt u het zeker weten dat het bij de gemeente is aangekomen, bel dan naar de gemeente en een van de medewerkers controleert dan of het aangekomen is.

Er wordt vervolgens getoetst of er een vergunning nodig is en zo ja of het haalbaar is door te toetsen op ruimtelijke ordening en indien aan de orde door een welstandstoets of toets brandveiligheid.

Aan een vooroverleg zijn kosten verbonden. O.a. toets vooroverleg, en al naar gelang inhoud plan bijvoorbeeld toets RO en toets welstand en toets brandveiligheid. Zie hiervoor legesverordening Heerlen 2021 (zie bijlage)

De kosten van een vooroverleg worden geminderd op kosten van de definitieve aanvraag mits deze binnen 6 maanden na het vooroverleg ingediend wordt.

INDELING

Souterrain:
Provisie (25, 1m²)

Parterre:
Entree (6,6 m²) aan linkerzijde met toegang woonkamer, alsmede deur naar hal (3,1 m²) met trappartij naar verdieping woonkamer (35 m², voormalige en suite); dichte keuken (9,4 m²) met eenvoudige maar functionele keukeninstallatie; hal met berging en toilet; geheel betegelde badkamer 10,3 m²; via het buitenterrein is er een opgang naar een eenvoudig gastenverblijf.

Tuin:
Diverse garages en bergingen op een geheel bestraat terrein (voormalig hoveniersbedrijf)

1e Verdieping:
Overloop met toegang naar 2 slaapkamers en garderobekamer (16,3 m², 14,7 m², 10,6 m²)

2e Verdieping:
Via vaste trap bereikbare zolderkamer (35,4 m² h. > 1,50m) (eventueel slaapkamer) voorzien van Velux dakramen

BIJZONDERHEDEN

– Te moderniseren jaren twintig woning;
– Centraal gelegen in de nabijheid van de belangrijkste uitvalswegen;
– Alle voorzieningen in de nabije omgeving;
– Groot perceel met ontsluiting aan Eurenderweg en Benzenraderweg;
– Interessante ontwikkelingslocatie;
– Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;
– Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan;
– De brochure mag niet worden gebruikt als bewijsmateriaal voor de aanvraag van een energielabel;
– De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken na ondertekening van de koopakte bij de desbetreffende notaris te deponeren;
– Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”);
– Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud;

Samenvatting

Voorzieningen

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!