Herengracht 84 1506 DV Zaandam

€ 350.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Herengracht 84 1506 DV Zaandam Noord-Holland

Over deze woning

Pure nostalgie, middenin het stadscentrum. Deze vriendelijke eengezinswoning aan de Herengracht in Zaandam heeft de kenmerkende gebroken kap tussen de puntgevels. Gebouwd in een periode waarbij het ambachtelijke overheerste en vervolgens met diep respect gerenoveerd en gemoderniseerd. In honderd jaar zijn hier vele generaties opgegroeid en weer uitgevlogen. Nu is het weer klaar om een veilig thuis te bieden aan een nieuw gezin.

Er is supergoed gezorgd voor deze woning. Het subtiele siersnijwerk van het gevelhout, het metselwerk gereinigd, opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. Ere wat ere toekomt!
De voortuin op het zuiden belooft menig zonuurtje. De woning ligt aan een parallelweg met eenrichtingsverkeer. Daarachter een brede groenstrook dus, ondanks de locatie in het stadscentrum is het een heerlijk rustig straatje! De voortuin is praktisch bestraat en omheind met bloeiers en heesters.
Binnen is duidelijk dat juist heel veel moeite is getroost om de woning comfortabel te maken zonder de authenticiteit aan te tasten. En sjonge, wat is dat goed gelukt!
In de L-vormige woonkamer trekt het oog direct naar de robuuste massief houten vloerdelen. De ruimte met Spachtelputz wanden is licht en open, benadrukt door de dubbele openslaande deuren naar het achterterras. De keuken is in een aanbouw opgesteld en voorzien van moderne apparatuur. Deze dateert van twee jaar terug. Ook hier treffen licht, via een dakkoepel, en de houten vloer elkaar. De bijkeuken biedt, naast de facilitaire taken, doorgang naar de bergingen en achtertuin. Saillant detail: de vloer van de bijkeuken is verwarmd.
Boven zijn van drie slaapkamers twee grote vertrekken gecreëerd. Net als beneden is hier glas-in-lood gebruikt voor een klassieke paneeldeur op rail. Een eigentijdse invulling van een authentiek element! De badkamer is in 2018 opnieuw ingedeeld en gedecoreerd. De bronstint van de vloer combineert perfect met het heldere wit van de betegeling en het sanitair. De royale inloopdouche maakt gebruik van het dakafschot.
Boven deze slaapverdieping bevindt zich nog een bergvliering, bereikbaar via een luik met vlizotrap.

Buiten de zichtbare verbeteringen is de vloer geïsoleerd en is de elektra volledig vernieuwd. Het is wel duidelijk: deze woning met zo’n honderd mooie jaren op de teller is klaargestoomd om er nog minimaal een eeuw aan vast te knopen.

Indeling:
Begane grond: entree via diepe voortuin. Gelambriseerde gang met tegelvloer. Meterkast. Trapopgang. Authentiek betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein. Glas-in-lood paneeldeur op rail naar L-vormige doorzonwoonkamer met massief houten vloerdelen en Spachtelputz wanden. Dubbele openslaande deuren naar achtertuin. Moderne keuken (2019) in stenen aannbouw, met daklichtkoepel en eveneens houten vloerdelen. Hoekopstelling met gas-op-glas kookplaat, inclusief wokbrander, en verticale wasemkap. Ingebouwde combi-oven, koelkast en vaatwasser. Hal naar bijkeuken, met verwarmde tegelvloer en aparte spoelplaats. Hal met achterdeur naar beschutte en bestrate achtertuin, met overkapping en van elektra voorziene stenen fietsenberging (verbonden met woongedeelte). Inpandige berging met aansluitingen wasmachine en -droger. Opstelling CV-installaties. Binnendoor naar fietsenberging.
1e Verdieping: overloop met vide en vlizotrap naar bergvliering. Achterslaapkamer over volle woningbreedte (bijna 12 m2). Geheel betegelde badkamer (2018) met dakraam. Inloopdouche met glazen spatwand. Wastafel met ladenmeubel. Tweede toilet (sani-broyeur). Glas-in-lood paneeldeur op rail naar 2e slaapkamer (ruim 16 m2). Beide slaapvertrekken zijn voorzien van houtlaminaatvloeren.
2e Verdieping: bergvliering.

De Herengracht maakt deel uit van het stadscentrum van Zaandam. Zoals wel meer grachten is deze al lang geleden gedempt. De weer geopende gracht met de eveneens tegenstrijdige naam, de Gedempte Gracht, is de veelzijdige winkelstraat op een paar minuten lopen. Met aan de kop het NS station, waar elke vijf minuten intercity’s vertrekken naar Amsterdam, Alkmaar en Hoorn, en aan de voet het gezellige horecaplein de Dam. Supermarkten, sportclubs en culturele activiteiten liggen binnen handbereik. Eventuele kids kunnen in deze rustige straat met het plantsoen in het midden ook heerlijk uit de voeten.
De bereikbaarheid per auto is uitstekend, je rijdt binnen vijf minuten op het Rijkswegennet, alleen is voor parkeren een vergunning vereist. Nog geen 105 euro per jaar is echter niet onoverkomelijk, toch? Zowel trein- als autoforenzen komen hier dus uitstekend weg. En nog beter weer thuis!

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 96 m2;
– inhoud 416 m3;
– perceeloppervlakte 133 m2 eigen grond;
– rustige parallelstraat middenin het Zaandamse stadscentrum;
– uitstekende bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer;
– speeltuin op loopafstand via de steeg (achterom);
– fundering is niet onderzocht, meetbouten gevels woningblok zijn bij gemeente in monitoring sinds 2013;
– oplevering in overleg.

Samenvatting

Voorzieningen

Tv kabel

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!