Kievit 10 6351 AM Bocholtz

€ 798.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Kievit 10 6351 AM Bocholtz Limburg

Over deze woning

Geheel vrijblijvend mogen wij u deze fraai en landelijk gelegen typisch Limburgse woonboerderij met schuren te koop aanbieden. Het geheel genaamd ‘’hoeve Kiefert’’ mag omschreven worden als indrukwekkend ruim en is de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd waarbij uitsluitend gebruik is gemaakt van kwalitatief goede materialen.

Het object is gelegen op een royaal perceel van maar liefst 5.600 m² en is daardoor ideaal voor de paardenliefhebber, maar ook voor de liefhebber van (klein)vee / andere hobby’s. De aanwezige schuren hebben een oppervlakte van ruim 275 m² en zijn geschikt voor een breed scala aan mogelijkheden.

Bent u na het doornemen van de verkoopinformatie net zo enthousiast als ons. Neem dan contact op met ons via onderstaande gegevens!

Algemeen:
Bouwjaar: ca. 1895
Inhoud: ca. 1.165 m³ (woonhuis)
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 217 m²
Perceeloppervlakte: 0.56.00 ha. (5.600 m²)
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: meterkast
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aangesloten doch aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: aanwezig
Kozijnen: kunststof kozijnen met dubbele beglazing.

Installaties:
Verwarming: middels pellet kachel en houtkachel
Warm water voorziening: middels boiler.

Hoeve Kiefert is gebouwd in 1895 en is geruime tijd als gemengd agrarisch bedrijf in gebruik geweest. Thans is de boerderij enkel in gebruik voor woondoeleinden en voor het hobbymatig houden van dieren. De woonboerderij is gedurende de laatste jaren nagenoeg volledig gerenoveerd. De woning is opgetrokken in dubbele spouw (3 dubbele muur), voorzien van kunststof kozijnen met HR++ beglazing, blauwstenen vensterbanken en omlijstingen en is inpandig gemoderniseerd. Ook de bijbehorende schuur is gerenoveerd.

Souterrain
Het souterrain bestaat uit een dubbel gewelf en is bereikbaar via de met maaskeien aangelegde trap.

Begane grond
Via de ruime separate toegang met smeedijzeren elektrische poort heeft u toegang tot het ruime erf met voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het erf heeft u onder ander toegang tot de schuur en dubbele garage. Te voet bereikt u het erf via de kleine smeedijzeren poort en komt u via de voordeur in de entreehal. De ruime entreehal voorziet in een toegang tot de cour en middels een glazen dubbele deur tot de woonkamer. In de hal treft men tevens het toilet en bestaat de mogelijkheid om een doorgang te maken naar de garage. De eetkamer is te omschrijven als ruim en is voorzien van een tegelvloer. De in splitlevel gelegen woonkamer is voorzien van een fraaie eikenhouten vloer en in zowel de eetkamer als woonkamer zijn fraaie eikenhouten balken gebruikt. De schouw met houtkachel en bijbehorend vide mag omschreven worden als uniek.

De aangrenzend gelegen keuken is in 2017 vernieuwd en voorzien van een 5-pits gasfornuis, afzuigkap, gootsteen, koelkast en een zwart granieten keukenblad. Vanuit de keuken heeft u via een tussenhal (alwaar de meterkast is geplaatst) toegang tot de cour met zicht op de paardenstallen. Op de cour is verder een overdekt terras en ingebouwde jacuzzi aanwezig.

1e verdieping
Vanaf de overloop heeft men toegang tot 2 badkamers en 4 slaapkamers welke respectievelijk ca. 22 m², 13,5 m² en 13,5 m² groot zijn. De vloeren op de eerste verdieping zijn grotendeels van hout en deels van beton. De mogelijkheid bestaat om op de vide een 5e slaapkamer te realiseren. Badkamer 1 is voorzien van ligbad, douche, toilet en wastafel. Badkamer 2 is voorzien van toilet, douche en wastafel en is ‘en suite’ gelegen.

2e verdieping
De tweede verdieping bestaat uit een open ruimte welke thans in gebruik is als zolder. Deze ruimte is geschikt voor het creëren van extra slaapkamers.

Schuren, bijgebouwen en huisweide
De schuur heeft een totaal oppervlakte van ruim 275 m² en heeft een enorme hoogte. De schuur is compleet gerenoveerd en voorzien van spouwmuur en sandwichdakpanelen. De schuur is deels beschoten met houten planken welke aan de binnenzijde tevens zijn voorzien van sandwichpanelen. Aan de zijde van de cour zijn een vijftal paardenstallen gelegen (elk 3×3 m) voorzien van wave rekken.
Aan de achterzijde van de schuur is een ruime werkplaats/berging voorzien. De totale oppervlakte hiervan betreft 130 m². Deze schuur is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het stallen van klassieke voertuigen, andere hobbymatige activiteiten en/of bijvoorbeeld beroep aan huis. Verder treft men in de grote schuur een dubbel garage (ca. 6 x 6 meter) welke toegankelijk is middels 2 overheadpoorten. Rondom de opstallen is ca. 600 m² aan nieuwe erfverharding aanwezig en het huisperceel is tevens voorzien van hekwerk.

Aan de achterzijde van de schuur treft men de huisweide. Welke is voorzien van een schuilstal, afrastering en heeft een oppervlakte van ca. 4.200 m².

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2016’’ van de gemeente Simpelveld. Binnen dit bestemmingsplan heeft de woning de bestemming ‘agrarisch bedrijf’ toegekend gekregen. De gemeente heeft echter een vergunning verleend om in afwijking van het bestemmingsplan de woning te mogen gebruiken als burgerwoning. Er is een zogenaamde plattelandswoning aanwezig waarbij een goed woon- en leef klimaat gegarandeerd kan worden. Door deze vergunning is het thans mogelijk voor een particuliere koper om de woning de financieren.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Simpelveld, sectie M, nummer 310 ter grootte van 0.56.00 ha. (5.600 m²).

Ligging
Deze unieke boerderij ligt in een landelijke omgeving nabij Simpelveld en Bocholtz met volop mogelijkheden om te genieten van het buitenleven. Maar ook het voorzieningenniveau in de nabijheid is te omschrijven als goed. Per auto zijn Heerlen, Maastricht en Aken goed en snel bereikbaar door een gunstige ligging ten opzichte van diverse uitvalswegen.

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Ubachsberg (Voerendaal), bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Samenvatting

Voorzieningen

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!