Pastoor Habetsstraat 67 6217 KL Maastricht

€ 599.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Pastoor Habetsstraat 67 6217 KL Maastricht Limburg

Over deze woning

Unieke kans om aan de rand van het centrum en het natuurgebied de ”Hoge Fronten” in een ruim en karakteristiek herenhuis te wonen!!

De woorden sfeervol en karakteristiek typeren dit statige pand gelegen aan de Pastoor Habetsstraat 67 in Maastricht. Dit unieke object beschikt o.a. over een royale en sfeervolle woonkamer met erker, gesloten keuken, 5(6) slaapkamers, dakterras, ruim souterrain, bergzolder en een sfeervolle stadstuin aan de achterzijde. Kenmerkend is vooral de ruimte, de vele daglichttoetreding, de hoge plafonds en de bewaard gebleven authentieke elementen, welke zorgdragen voor een warme en comfortabele uitstraling van het pand. Voeg hierbij de mooie ligging van deze woning, de uitstekende situering ten opzichte van het centrum, uitvalswegen en alle dagelijkse voorzieningen en deze woning biedt u voor nu en voor de toekomst een prettig leef- en woonklimaat.

INDELING:

Souterrain:
Vanuit de hal te bereiken ruime provisiekelder (ca. 32m²) met een stahoogte van ca. 1,95m. De kelder is opgedeeld in 2 ruimten, alwaar zich de witgoedaansluitingen, de opstelling van de gas- en watermeter, de boiler (Remeha, eigendom & bouwjaar 2019) en CV-ketel (merk: Sentry 1994. eigendom) bevinden.

Begane grond:
Representatieve, statige ontvangsthal met meterkast (automatische zekeringen en slimme elektriciteitsmeter), authentiek houten trappenhuis, toilet en toegang tot de woonkamer en de eetkamer/werkkamer. Adembenemend is de mooie daglichttoetreding in de hal via de glas-in-lood-ramen bij de voordeur. Het toilet is deels betegeld en voorzien van een staand closet. De woonkamer (ca. 34m²) is voorzien van een hoogwaardige parketvloer, een erker aan de voorzijde, extra hoge plafonds (ca. 2,86m hoog) met ornementen en een tuindeur met toegang naar de achtergelegen stadstuin. De eetkamer/werkkamer (ca. 11m²) beschikt over een nette Vinylvloerafwerking en een kachel met schouw. Vanuit deze ruimte is er toegang tot de gesloten keuken (ca. 6,5m²) met een eenvoudige keukeninstallatie in hoekopstelling, voorzien van boven- en onderkasten en de navolgende apparatuur: spoelbak, 5- pits gaskookplaat, afzuiging en een losse koelkast. Vanuit de keuken is ook rechtstreeks toegang tot de tuin.

1e Verdieping:
Via vaste trap te bereiken ruime overloop (ca. 8m²) met toilet, trapopgang naar de 2e verdieping en toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer. Het toilet is deels betegeld en voorzien van een staand closet. De slaapkamers (resp. ca. 16,5m², 15m² en 6m²) zijn voorzien van houten verdiepingsvloeren, afgewerkt met vloerbedekking en Vinylvloeren. Deze ruimtes kenmerken zich vanwege de hoge plafonds en de vele daglichttoetreding. De 2 grote slaapkamers zijn van elkaar gescheiden via de originele en-suite deuren; de slaapkamer aan de voorzijde heeft eveneens een erker. De badkamer (ca. 11m²) is deels betegeld en beschikt over een ligbad, vaste wastafel en een muurkast. Tevens is vanuit de badkamer toegang tot het dakterras (ca. 6,5m²) met een schitterend uitzicht over de stadstuin en het Frontenpark (De Hoge Fronten) met haar diverse vestingwerken.

Deze gehele 1e verdieping beschikt over houten plankenvloeren, afgewerkt met vloerbedekking en Vinylvloeren en hardhouten kozijnen met isolerende beglazing.

2e Verdieping:
Via de originele houten trap te bereiken overloop, welke toegang biedt tot 2 slaapkamers (ca. 15 en 6m²) en de multifunctionele ruimte van ca. 14,5m² aan gebruiksoppervlakte wonen. Deze ruimte beschikt verder over een Velux dakraam en een bergzolder te bereiken via een stalen steektrap. Deze bergzolder heeft een vloeroppervlakte van ca. 15m² en een nokhoogte van ca. 2,30m. Ook hier bevindt zich een Velux dakraam in het dakschuin. Deze bergzolder en multifunctionele ruimte zijn momenteel in gebruik als opslagmogelijkheden, maar met enkele aanpassingen is hier een prachtige 6e slaapkamer te creëren, zeker als de stalen steektrap wordt vervangen door een vaste trap en de bergzolder bij de woonruimte wordt betrokken.

Deze gehele 2e verdieping beschikt over houten plankenvloeren, afgewerkt met vloerbedekking en Vinylvloeren en hardhouten kozijnen met isolerende beglazing.

Tuin:
Het object beschikt aan de achterzijde over een diepe stadstuin, georiënteerd op het noordoosten en grenzend aan De Hoge Fronten. De tuin beschikt over een terras, gazon en diverse volwassen beplantingen. De voortuin ligt op het zuidwesten en beschikt over een eigen parkeerplaats voor het parkeren van 1 auto.

Bijzonderheden:
– Royaal en karakteristiek herenhuis met goede algehele staat van onderhoud gelegen op een prachtige locatie.
– Het pand heeft uitstraling en karakter.
– Diverse authentieke elementen zijn zichtbaar bewaard gebleven.
– Gebruiksoppervlakte wonen bedraagt ca. 170m².
– Geheel voorzien extra hoge plafonds.
– Voorzien van nieuw dak met dakisolatie (ca. 10-15 jaar oud).
– 5 (6) slaapkamers aanwezig.
– Moderne meterkast aanwezig.
– Ruime provisiekelder aanwezig.
– Geheel voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.
– Unieke locatie aan de rand van het centrum en het natuurpark de ”Hoge Fronten”.
– Dakterras van 6,5m².
– Parkeren kan op eigen terrein, of direct voor de deur met een parkeervergunning of via betaald parkeren.
– Alle vermelde afmetingen zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Omgeving:
Dit karakteristiek herenhuis is gelegen op een unieke plek in het ”Frontenkwartier” aan de rand van het centrum van Maastricht. Direct achter de woning bevindt zich het mooie natuurgebied de ”Hoge Fronten”. Diverse voorzieningen als winkels, openbaar vervoer, horecagelegenheden, bezienswaardigheden zijn in de directe nabijheid gelegen. Met de auto ben je in korte tijd bij de Noorderbrug met een goede aansluiting op de A2 en A76. Vele bus verbindingen zijn op 2 minuten loopafstand te bereiken. Parkeren kan op eigen terrein of direct voor de deur met een parkeervergunning of via betaald parkeren. De bereikbaarheid met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer is uitstekend, zeker door de realisatie van de nieuwe Noorderbrug. Kortom een goede uitvalsbasis naar A2, binnenstad, Academisch Ziekenhuis (MUMC) en diverse faculteiten van de Universiteit.

Samenvatting

Voorzieningen

Dakraam

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!