Roordamaleane 9 8851 GL Tzummarum

€ 250.000
k.k.
Bricknet - Woonhuis - Koop - Roordamaleane 9 8851 GL Tzummarum Friesland

Over deze woning

Mediterrane sferen in het Waddengebied. 

Aan de rand van het dorp Tzummarum staat deze knusse, vrijstaande woning op een langgerekt perceel van maar liefst 748m2 groot. Aan de voorzijde is er vrij zicht over het land richting het dorp Tzummarum en aan de achterzijde geniet men eveneens van landelijke vergezichten. De hoge wilgen achter in de tuin bieden beschutting en geven het rustgevende ritselende geluid van de bladeren. 

Het woonhuis heeft een bescheiden afmeting en is vooral heel knus en warm qua inrichting. De warme mediterrane sfeer is ingebracht door een deel van de wanden te bekleden met Yellow Flagstone. In de nokken van de woning zijn Normandische schelpen in een cement bed gelegd. Wat een sfeertje. De veranda aan de achterzijde is aansluitend aan de woonkamer, het wonen binnenshuis gaat hier subliem over in het buitenleven. Achter de royale houten schuur is nog een diepe, zonnige en privacy-biedende achtertuin. De hele dag kan men in deze tuin genieten van de zon, alsook van een fijne schaduwrijke plek. 

De gunstige ligging van Tzummarum maakt dat de Randstand goed bereikbaar is. Vanuit deze unieke en bijzondere woningomgeving is het goed mogelijk om op afstand te kunnen werken en daarna volledig te onthaasten. Wat een energie!

Tzummarum ligt in het agrarische gebied tussen de Waddenzee en Franeker. Door het dorp lopen de N393 en N394 en is de snelweg A31 op ca. 8 minuten rijden gelegen. In 2019 telde het dorp 1379 inwoners, onder het dorp valt ook het merendeel van de buurtschap Koehool. Tzummarum en Firdgum werken veel samen en hebben ook een gezamenlijk een dorpsbelangenvereniging. In het dorp is een basisschool, bakker, bloemenwinkel en een verzorgingshuis aanwezig. Tzummarum beschikt over een restaurant en een eethuis en daarnaast over een eigen voetbal- en kaatsvereniging. Gunstig is de ligging nabij Franker en Harlingen op ca. 8 minuten rijden gelegen en Leeuwarden op een afstand van ca. 20 minuten rijden. Vanuit Harlingen gaat de boot naar Vlieland en Terschelling. Favoriet is lopen naar en langs de dijk: uitwaaien en genieten van het eindeloze wad en haar bewoners. Werken in de Randstad en onthaasten in Tzummarum.

Mooi wonen in Tzummarum.

INDELING

BEGANE GROND
De entree, via de bijkeuken, is aan de achterzijde van de woning. Via de veranda is de woonkamer en de bijkeuken toegankelijk. De woonkamer is een gezellige en knusse ruimte die wordt verwarmd middels een nieuwe gashaard. Vanuit de woonkamer is de halfopen keuken, de badkamer en de aanbouw bereikbaar, met aldaar het toilet en een werk-/leesruimte. De keuken is in de aanbouw aan de achterzijde gesitueerd en biedt ruimte voor een royale keukentafel. Het keukenraam in de achtergevel biedt vrij zicht op de diepe achterliggende tuin. Desgewenst is het mogelijk om ook de keuken tuingericht te maken door het plaatsen van openslaande tuindeuren in de achtergevel. Vanuit de woonkamer is de badkamer, met vloerverwarming (defect) bereikbaar. De badkamer is ingericht met een ligbad, douchehoek en een wastafel. De praktische en inpandige bijkeuken is vanuit de woonkamer bereikbaar en is ingericht met de badgeiser, witgoed-opstelplaats, bergruimte en loopdeur naar de veranda.

VERDIEPING
Via de spiltrap in de woonkamer, is de overloop met toegang naar de slaapkamers bereikbaar. Over de volle breedte van de woning is de ruime ouderslaapkamer. Met een voorzettrap in deze slaapkamer is de bergzolder bereikbaar, die nu is ingericht als een knus slaap-/leeszoldertje. De overige 2 slaapkamers zijn samengevoegd tot 1 ruimte, maar betrekkelijk eenvoudig is het mogelijk om deze weer terug brengen naar het origineel van 2 aparte kamers.

SCHUUR – ATELIER
De royale houten schuur/atelier achter de woning (40m2) is in 2007 grotendeels geïsoleerd en van binnenuit afgewerkt met gipsplaten. De schuur is voorzien van openslaande tuindeuren en krachtstroom en kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. 

TUIN
Langs de woning, van voor naar achteren, is een verharde brede oprit. Aan de achterzijde is een diepe en privacy-biedende tuin. Aansluitend aan de woning is de gezellige en beschutte veranda. Van hieruit kan men al heel snel genieten van het buitenleven. De tuin rondom de woning en de veranda is bestraat met grote stenen die ook hier het mediterrane sfeertje vasthouden. Rondom zijn borders gevuld met prachtige bloemen, planten en struiken. Op een mooie passende afstand van de woning staat de houten schuur, links daarvan is de brede verharde oprit. Over deze oprit hebben de buren aan de linkerzijde een recht van overpad. Achter de de schuur ligt de diepe achtertuin. Deze tuin is ingericht met voornamelijk gazon en aan weerskanten is deze voorzien van een natuurlijke afscheiding met bomen en struiken. 

ALGEMEEN
– Bouwjaar oorspronkelijke woning 1930 
– Aanbouw keuken en gang latere datum
– Vrij uitzicht aan zowel voor- & achterzijde
– Nieuwe dakbedekking veranda in het jaar 2021
– Nieuwe gaskachel in de woonkamer in het jaar 2021
– Vloer in de woonkamer is bedekt met grenen planken
– Recent is ook de gehele verdiepingsvloer v.v. grenen planken
– Kunststof kozijnen op de verdieping v.v. dubbel glas 
– Riante houten schuur v.v. elektra en krachtstroom
– Werken op afstand is hier goed mogelijk
– Volledig onthaasten in Tzummarum 

Alleen een bezichtiging geeft u de juiste indruk! 

Bezichtigingen uitsluitend via de makelaar.

Samenvatting

Voorzieningen

Dakraam
Natuurlijke ventilatie
Schuifpui

Hypotheek & Financiering

Locatie

Online biedingsplatform

Direct contact

Geïnteresseerd? Plan een bezichtiging of neem direct contact op met de adverteerder van deze woning.

Please select form to show

Meer woningen

Bricknet - Woonhuis - Huur - Wolphaertsbocht 3083 MS Rotterdam (Carnisse)
Huur
Bricknet - Woonhuis - Huur - Silodam 142 1013 AS Amsterdam (Houthavens)
Huur
€ 2.150
Bricknet - Woonhuis - Huur - Groeneweg 8012 AP Zwolle (Oud-Assendorp)
Huur

Vraag een bezichtiging aan

Stuur een bericht

Woning melden

Met jouw hulp houden we ons aanbod actueel en schoon. Alvast bedankt!